چه خمیردندانی را انتخاب کنم؟

همه ما روزانه در فروشگاهها و داروخانه ها با انواعی از خمیردندانها با مارکها و مدلهای مختلفی روبرو می شویم واقعا کدامیک از آنها برای ما مفید هستند و یا یک خمیر دندان خوب دارای چه موادی باید باشد تا نیاز ما را برطرف کند . اینها سئوالاتی است که خیلی از افراد از دندانپزشکان می پرسند . حال برای اینکه به یک پاسخ مناسب برسیم باید در ابتدا ترکیبات خمیردندانها را بدانیم .

مواد تشکیل‌دهنده‌ی خمیر دندان‌

مواد ضد جرم: مواد ضد جرم برای به تاخیر انداختن کلسیفیکاسیون پلاک روی دندان‌ها ساخته شده‌اند که به فرد زمان بیشتری می‌دهد تا از طریق مسواک زدن، پلاک‌ها را از بین ببرد.

مواد ساینده:جهت از بین بردن بهتر و سریعتر پلاکهای چسبنده به دندانها استفاده می شود.

ماده فلوراید:این مواد نقش مهمی در تقویت مینای دندان و محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی ناشی از تجمع پلاک ایفا می‌کنند. فلوراید همچنین می‌تواند به جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در دهان کمک کند.

مواد برق‌کننده و پاک‌کننده: این ماده برای برداشتن باقیمانده مواد غذایی و بد رنگی‌ها بکار می‌رود.

ماده کف‌کننده و پاک‌کننده: این ماده برای امولسیون کردن مواد چسبنده به دندان استفاده می شود.

ماده مرطوب‌کننده: این ماده برای جلوگیری از سخت‌ و ‌خشک شدن خمیردندان بکار میرود، مانند ماده گلیسیرین

ماده چسبنده: برای اینکه خمیردندان از قوام و یکنواختی و نرمی برخوردار باشد به آن اضافه می گردد.

ماده شیرین کننده: مواد شیرین کننده خمیردندان همراه با اسانس اضافه می‌شود. مثل سدیم ساخارین

ماده مطبوع کنند: جهت ایجاد طعم خوب و خوشبو شدن و معطر شدن خمیردندان این مواد اضافه می شود مانند اسانس میخک و تیمول

مواد ضد میکروبی:  که خاصیت ضد عفونی‌کنندگی از خود نشان می‌دهد

رنگ‌ها: رنگ‌های مجاز خوراکی که رنگ خمیر دندان را تعیین می‌کنند.

 

انواع خمیردندان

 

بر اساس مواد تشکیل دهنده خمیردندان که در بالا ذکر شد خمیردندان ها به سه گروه اصلی تقسیم می‌گردند:

 

 

 

خمیردندانهای فلوراید دار

استفاده از این خمیردندان ها در دوران کودکی می تواند بمدت طولانی تا حد زیادی از میزان پوسیدگی دندانها میکاهد و در نتیجه کمک بزرگی به پیشگیری از پوسیدگی دندانها می‌نماید.

خمیر دندان های سفید کننده

این گونه خمیردندان ها دارای مواد ساینده و پاککننده صابونی و قوی هستند که باعث تمیزی و سفیدی و شفافیت دندانها می‌شوند. استفاده از این خمیر دندانها به مدت طولانی توصیه نمی شود زیرا که میتواند به مینای دندانها آسیب برساند.

خمیر دندان های ضدحساسیت

این خمیردندان ها در کم کردن حساسیت دندانها بخصوص حساسیت طوق دندانها مؤثر می‌باشد. مصرف آنها برای اخذ نتیجه مطلوب، باید طولانی باشد ماده مؤثر این خمیردندان ها معمولاً نیترات پتاسیم و یا استرانسیوم و غیره می‌باشد. باید حداقل روزی دو تا سه مرتبه و هربار به مدت پنج تا ده دقیقه روی دندانها باقی بماند تا تاثیرگذار باشند.

در مواردی که حساسیت شدید دندانی دارید و پس از معاینات دندانپزشکی و یا جرمگیری مشخص شده که حساسیت دندانی به دلیل پوسیدگی و بیماری لثه ای نمیباشد بهتر است از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید.

خمیر دندان های ضد جرم

این خمیر دندان ها حاوی پیروفسفات میباشند که از تشکیل جرم جدید بر روی دندانها جلوگیری میکند اما در حذف جرم های موجود هیچ نقشی ندارد. چنانچه میخواهید از این خمیر دندان ها استفاده کنید و در معاینات مکرر دندانپزشکی به شما گفته شده که دهان شما مستعد تشکیل جرم است، باید ابتدا جرمگیری کنید تا جرم های موجود در دهانتان تمیز شوند و سپس از این خمیر دندان ها استفاده کنید.

ساعات کاری مطب

شنبه 11 تا 19
یکشنبه 11 تا 19
دوشنبه 11 تا 19
سه شنبه 11 تا 19
چهارشنبه 11 تا 19
پنج شنبه تعطیل
جمعه تعطیل